K2_DATE_FORMAT_LC2

Vil Access kunne redde Palm?

K2_WRITTEN_BY 

For rundt 10 år siden skilte Palm ut software-divisjonen sin som selskapet PalmSource. Palm fortsatte med å produsere hardware og kjøpte lisens på operativsystemet de utviklet, Palm OS, fra det nye søsterselskapet. PalmSource fikk ansvaret for å utvikle Palm OS videre. Selskapets målsetning var todelt. Dels å støtte sin største kunde Palm, dernest å få andre hardware-produsenter til å satse på Palm OS som plattform. Palm har senere innrømmet at denne strategien var et feilgrep.

PalmSource greide ikke å utvikle Palm OS videre slik det var tenkt, og de greide heller ikke å finne nye kunder som ønsket å satse på plattformen i sine enheter. Faktisk var det ikke en eneste produsent, inkludert Palm, som satset på Palm OS-versjonen Cobalt (Palm OS 6).

Palm var i en vanskelig situasjon. Andre smartphone-systemer, primært Symbian og Windows Mobile, gjorde raske fremskritt. For å produsere konkurransedyktige Treo og Centro smartphones var Palm nødt til å komme på banen som softwareprodusent igjen eller velge en annen plattform. De valgte begge løsninger.

PalmSource ble etterhvert kjøpt av japanske Access Co og de videreutviklet Palm OS. Systemet ser ut som gode gamle Palm OS, men har fått vesentlige forbedringer siden det er utviklet på Linux-plattformen. Nye funksjoner er bl.a. ekte multitasking, forbedret grafikk, navigasjon med én finger, og mye mer.

Les mer om denne historien og se hvilke planer Access har for Palm OS.

K2_READ 2889 K2_TIMES K2_LAST_MODIFIED_ON K2_DATE_FORMAT_LC2

K2_LEAVE_A_COMMENT

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.