K2_DATE_FORMAT_LC2

PalmVII - trådløs hverdag

K2_WRITTEN_BY 

PalmVII er en PalmIII med radiofunksjonalitet. Enheten benytter et radionettverk som kun finnes i USA, levert av BellSouth. Dermed er denne enheten ikke tilgjengelig i Europa.

Dette er en modell som kun fungerer i USA. Den baserer seg på Cellular Data Package-nettet, som er et godt utbygget radionett i USA (basert på Mobitex-standarden). Dette nettet er ikke utbygd i Europa og vil heller ikke bli det. I det siste har vi imidlertid fått antydninger fra 3Com om at en lignende enhet vil komme for GSM-nettet.

Nye muligheter - nye tjenester

Den innebygde antennen slås ut og slår samtidig på enheten og lar deg velge hvilken informasjon du ønsker å hente ned. Informasjonen blir hentet ned via trådløs kommunikasjon med Internett (radio). BellSouth-nettverket står for tjenesten i USA. I begynnelsen betalte man for mengden data man overførte, men dette syntes brukerne ble for dyrt. Palm har derfor laget løsninger for de som ønsker å surfe så mye de vil for en fast sum.

Første gang du trekker opp antennen vil du bli presentert med et skjermbilde som ber deg legge inn navn, adresse, VISA-kortnr etc. Dette sendes da inn og kort tid etter er du online. Beløpet trekkes månedlig fra din konto. Alt du trenger ligger i boksen. Foreløpig ukjent hvem som vil stå for dette og hvordan det vil løses i Norge/Europa.

Mange partnere leverer innhold

3Com har knyttet til seg en rekke informasjonstilbydere for å gi brukerne en best mulig tjeneste. VISA, Yahoo, USA today, The Wall Street Journal, ABCNews og mange andre er blant samarbeidspartnerne. Man kan f.eks. koble seg opp til VISA for å lokalisere nærmeste minibank, Walls Street Journal for business nyheter, Yahoo for å søke etter personer / epostadresser, Mapquest for dør-til-dør veibeskrivelse, TicketMaster for billettinformasjon/bestilling osv. osv. 3Com har dessuten samarbeidet med Netscape for å la PalmVII benytte Netscape(R) Messaging Server Hosting Edition software og Netscape(R) Directory Server software. Dermed får man 2-veis kommunikasjon med den nye iMESSENGER-tjenesten. Ved hjelp av tredjeparts software kan man også hente ned sin vanlig email til PalmVII.

PQAs og Palm.net

Palm har satt opp en egen server-tjeneste, kalt Palm.NET, der du finner PQA-programmer og alt som har med PalmVII å gjøre. PQA er en forkortelse for Palm Query Application. Dette er de små programmene som PalmVII benytter for å hente ned informasjon. Det fungerer slik at en informasjonstilbyder (f.eks. GuleSider) lager sin egen PQA og distribuerer denne via Palm.net. Når brukeren starter denne PQAen vil han kunne taste inn søkekriterier uten å være online. Først når han trykker på "Søk" vil PalmVII koble seg opp og hente ned informasjonen. Når informasjonen er hentet ned kobles enheten fra nettet. Dette kalles Web Clipping. Størrelsen på PalmVII er omtrent den samme som PalmIII-serien, men den er noe lengre (ca 10 mm). Batteriene er fortsatt to AAA-batterier et oppladbart NiCad-batteri som skal lades av de to andre batteriene. Radiokommunikasjonen skal visstnok ikke trekke mer strøm enn at man kan forvente flere ukers batterilevetid.

 

 

Palm.net: http://www.palm.net/

Last ned PDF-dokument om PalmVII (261 Kb): http://gfx.norpilot.no/pdf/datasheets/palmvii_datasheet.pdf

K2_READ 2181 K2_TIMES K2_LAST_MODIFIED_ON K2_DATE_FORMAT_LC2

K2_LEAVE_A_COMMENT

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.