K2_DATE_FORMAT_LC2

En ny vår for Handspring

K2_WRITTEN_BY 

Torsdag 15. mars 2001 var det klart for Skandinavisk lansering av Visor Edge i Stockholm. NorPilots to utskremte var i dag til stede på denne pressekonferansen og fikk med seg mye interessant om Handsprings fremtidsutsikter.

 

Ed Colligan, Senior Vice President Sales & Marketing, holdt en presentasjon av Handspring som selskap, Visor Edge og et utvalg Springboard-moduler. Selve presentasjonen ble i sin helhet kjørt fra en Visor Platinum med Springboard-modulen Presenter-To-Go fra Margi Systems. Mer om det lenger ut i artikkelen. Handspring er nå representert i hele verden og Colligan sa at de fokuserer sterkt på salg via ordinære, lokale distributører. Etter å ha lansert sine produkter via internett for å føle på markedet er de nå fullt ute med produktene i tradisjonelle kanaler. Det er til nå solgt over 1 million Visor-enheter, så Handspring har en god andel av markedet så langt. Handspring har siden starten for 2 år siden fokusert på å skape en komplett produktlinje, og med Visor Edge har de langt på vei lykkes med dette.

Visor Edge - ny design

Colligan presenterte Visor Edge for oss og fremhevet at de med denne enheten har vektlagt design og formfaktor, dvs. at de ønsket en enhet med samme elegante formspråk som PalmV-serien. Han sa forøvrig at det var de samme menneskene som hadde designet Visor Edge som i sin tid designet PalmV. Det de ikke hadde gjort med PalmV var imidlertid å finne en god løsning for beskyttelse av skjermen. Edge kommer med et metall-lokk som ikke legger til mye på tykkelsen og som beskytter skjermen på en effektiv måte. Colligan viste dessuten Springboard-løsningen "Detachable Springboard" som lar deg bruke standard Springboard-moduler med Visor Edge. Denne adapteren følger med Edge. Edge har nemlig en ny type port som etter hvert vil brukes direkte av nye Springboard-moduler: The Edge Connector. Fordelen med "Detachable Springboard" er at man kan ta ut adapteren og dermed ha en tynn enhet når man ikke trenger Springboard-funksjonalitet.

Andre moduler

En rekke produsenter var representert på pressekonferansen og viste sine produkter. Dessuten fikk vi en prat med en av utviklingssjefene i Handspring som bl.a. jobber med Springboard-produsentene. Av moduler som er verdt å nevne er bl.a. Targus' Total Recall Voice Recorder, som kan ta opp inntil 1,5 timer lyd og som har en lang rekke avanserte funksjoner for bokmerker, opptakskvalitet osv. Modulen kan settes inn i en egen holder med batteri slik at den kan brukes uten Visoren. Lydfilene synkes til PC som WAV-filer og kan brukes videre derfra.

Vi fikk gleden av å teste Soundsgood MP3-spiller fra Good Technologies. Denne standard størrelse modulen kommer med Bang & Olufsen headset og hadde en suveren lydkvalitet. Programvaren som leveres med modulen er meget brukervennlig og har mange funksjoner. Du kan administrere playlists, justere volum, bass, diskant osv. på en meget enkel måte.

Presenter-To-Go ble som nevnt brukt til å kjøre Colligans presentasjon og det på en meget elegant måte. Denne modulen kan via et desktop program laste inn presentasjoner fra f.eks. Powerpoint og presentere disse direkte fra Visoren på en standard VGA-skjerm eller projektor. Styring av presentasjonen foregår via en medfølgende fjernkontroll. Modulen skal visstnok kunne laste inn så mange som 100 slides i hukommelsen. Dette kommer til å bli en vinner på Visor-markedet.

Eyemodule 2 er en annen modul som ble vist frem i Stockholm i dag. Modulen har, som tidligere nevnt i en nyhetsartikkel på NorPilot, en max. oppløsning på 640x480 pixels (full VGA-oppløsning). Modulen bruker fortsatt en CMOS bildedetektor og ikke en CCD-brikke slik som i de fleste andre digitale kameraer. Eyemodule 2 har imidlertid langt bedre lysfølsomhet enn den originale Eyemodule. I tillegg har modulens linse fått ny og skråstilt plassering slik at du ser skjermen i riktig vinkel når du tar bildet.

Andre nyheter i denne modulen er forhåndsvisning av bilder (thumbnails) og muligheten til å ta opp små filmer. Linsen har dessuten fått en praktisk linsebeskytter i gummi. Eyemodule 2 leveres i en lekker sølvfarget og polstret eske. Xircom bekreftet på forespørsel at deres Wireless LAN-modul vil komme, tross rykter om at produktet var kansellert. Anslått lansering i mai 2001.

Vi fikk dessuten se Geode GPS-modul. Dette er en svært stor og klumpete modul, men med masse software som gjør dette til et nyttig verktøy. Geode har inngått avtaler med innholdsleverandører som presenterer innhold og informasjon basert på din posisjon. Også Maggelan var representert med en GPS-modul, men de var ikke i stand til å gi oss en live demo av denne... Av det vi så av software virket det mer begrenset enn Geodes, selv om det støtter farger. Software til disse modulene kan imidlertid lastes ned fra nett, og det finnes mer å få kjøpt enn det som leveres med modulen.

Visor Phone er en annen spennende modul som kommer om ikke lenge på det skandinaviske markedet. Vi fikk den grundig demonstrert.

Fremtiden

Vi fikk i samtale med Ed Colligan forståelsen av at Handspring ikke var så tent på Bluetooth, selv om det er to Springboard-produsenter som lager moduler med denne funksjonaliteten. Handspring sier de støtter standarden via moduler, men at de er usikre på om Bluetooth vil få det omfanget mange hevder. De har imidlertid mer tro på Wireless LAN-løsninger slik som Xircoms kommende modul.

 

 

Handspring: http://www.handspring.com/

K2_READ 1945 K2_TIMES K2_LAST_MODIFIED_ON K2_DATE_FORMAT_LC2

K2_LEAVE_A_COMMENT

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.