Mobil

K2_DATE_FORMAT_LC2

Ber du om å bli robbet?

Det er ingen hemmelighet at ID-tyverier blir mer vanlige. Tenker du på hva slags informasjon du deler på nettet?

I en studie i New York for en tid tilbake, ble flittige mobilbrukere spurt om hva de trodde inneholdt flest bakterier: Mobiltelefonen deres, eller et toalettsete. Et overveldende flertall svarte at toalettsetet måtte være det skitneste av dem.

De fikk seg en overraskelse da de ble fortalt sannheten: En mobiltelefon er faktisk blant det mest bakteriebefengte du omgir deg med.

Den gjennomsnittlige mobiltelefon er ganske motbydelig med tanke på bakterier, og i mange tilfeller faktisk mer urene enn toalettseter. Det er fordi de blir eksponert for mange flere kroppslige bakterier enn noe toalettsete. En kombinasjon av det at de er nær munnen din (spytt osv) og mobilteknologien som holder seg varm hele dagen, gjør at din favorittdings faktisk er en ynglefarm for bakterier. Blant annet har man funnet bakterien Staphylococcus aureus på mobiltelefoner. Dette er bakterien som bl.a. er ansvarlig for kviser, byller og lungebetennelse.

 

Etter mange måneders venting vil snart President Obama få sin super-sikre versjon av smartphonen BlackBerry.

Washington Times meldte torsdag at presidentens BlackBerry 8830 er i "de siste utviklingsstadiene hos NSA (National Security Agency)". NSA tester fremdeles krypteringsprogramvaren for presidentens telefon for å sjekke at den er fullstendig tett. Presidenten kan få sin nye telefon om et par måneder, slik det ser ut nå.

Det er Washington DC-baserte Genesis Key som har utviklet SecureVoice, programvaren som vil brukes til å sikre presidentens telefon. Reasearch in Motion, som utvikler BlackBerry, har også vært med på utviklingen.

Ryan Air, det velkjente lavprisflyselskapet, har utstyrt 20 av sine fly med teknologi som gjør deg i stand til å ringe fra flyet.

Android

Sprint og T-Mobile USA vil lansere en Samsung smartphone med Googles Android OS før midten av 2009, om vi skal tro en ubekreftet rapport.

Smartphonen vil ha en design som minner om Samsungs Omnia og Instinct, i følge et koreansk nettsted som siterer kilder i bransjen. Disse telefonene har tablet-form med touchscreens, men uten innebygget tastatur (som iPhone).

Blackberry StormDen lenge etterlengtede BlackBerry Storm 9500 er ikke lenger et rykte. De første Blackberry-modellene med touchscreen er nå offisielle.

Som forventet vil Google tilby sin egen versjon av Apples Appstore - de kommer bar ikke til å kalle den Appstore ;) Naturlig nok...
K2_DATE_FORMAT_LC2

HTC har noe oppi ermet...

HTC har invitert den europeiske pressen til et arrangement i London tidlig neste måned. Selskapet sier naturligvis ikke noe om hva de skal lansere, men det spekuleres nå vilt om hva de har i ermet. Det eneste cluet HTC har gitt er at invitasjonen sier at reporterne som få "være vitne til den neste bølgen med innovasjon fra HTC".