K2_DATE_FORMAT_LC2

Vil leger velge iPhone fremfor Palm i fremtiden?

K2_WRITTEN_BY 

Wired skriver i en artikkel at amerikanske leger nå ser seriøst på iPhone som en enhet å benytte i sin daglige praksis. Tidligere har Palm, og tildels Blackberry, vært de mest populære enhetene for denne yrkesgruppen.

Med lanseringen av Enterprise-versjonen av iPhones firmware i juni 08 vil denne telefonen ikke bare bli mer interessant for forretningsfolk.

iPhones større skjerm og mer avanserte 3D-håndtering gjør at telefonen blir mer og mer attraktiv for legestanden. Hittil har imidlertid alle tredjeparts applikasjoner vært nødt til å kjøre via browseren Safari, og det er ikke særlig praktisk for leger, som da er avhengige av enten WiFi eller mobil tilkobling. Det er som kjent ikke så populært på sykehus.

Etter Apples lansering av utviklerverktøyet for iPhone for ikke lenge siden er situasjonen en helt annen. Apple har nå inngått et samarbeid med Epocrates, et selskap som har spesialisert seg på å utvikle medisinske programmer for mobile enheter. Dermed vil leger kunne få tilgang til legemiddelhåndbøker direkte på enheten, uten å være tilkoblet noe som helst nett.

Det gir Palm en seriøs konkurrent, siden Epocrates har vært tilgjengelig for Palms PDAer og mobiltelefoner i en årrekke.

iPhones raskere prosessor (Samsung ARM), større skjerm og lagringskapasitet betyr at telefonen også kan benyttes til å se på og kommentere røntgenbilder og CT-scans. Bruk av avanserte komprimeringsteknikker vil bety at man kan lagre hundrevis av bilder på en iPhone. Dette har vært vanskelig å få til tidligere, da eksisterende smartphones ikke har taklet denne typen komprimering, samt at prosessorer og skjermer har vært for dårlige til at telefonene kunne utgjøre et reellt verktøy for leger og radiologer.

iPhones bevegelsessensorer kan også dras nytte av for å gjøre håndtering og manipulering av medisinske bilder enda enklere og mer effektivt.

Så da spørs det om ikke Palm dessverre mister enda et forretningsområde til Apple med tiden...

Kilde: Wired

K2_READ 2787 K2_TIMES K2_LAST_MODIFIED_ON K2_DATE_FORMAT_LC2

K2_LEAVE_A_COMMENT

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.